GILDESALEN 

Gildesalen (klikk på bildet for større versjon)

Gildesalen  er et imponerende festlokale som bringer deg best tilbake til den unike stemning festene i gamle, gedigne tømmerbygg hadde før i tiden.

Bygget er så spesielt i originalitet og dimensjoner at du ikke har sett maken.

Det er hele 5 m høyt, 10 m langt og 7 m bredt. Den laftebygde festsalen står på yttersiden på 5 svære trebutter. Gulvet er bygget i kvistfri, grov eikeplank. Steinen under grua veier nesten 5 tonn. Baren er bygd i einertre. Tømmerstokkene i taket er 11 m lange. I midten troner en gedigen vannbrønn, trappa opp til hemsen består kun av en utskjært kjempeosp.

En svær furukrone, en over 2 m høy bautastein og et enormt høgsete for ”festgeneralen” troner ved dansegulvet. Gamle løkter gløder langs lafteveggene. Gjestene sitter på langbenker belagt med tykke sauefeller. Sitteplasser til over 50 gjester - pluss dansegulv.

- Ja, du kommer inn i Gildesalen, musikken durer, fyr på grua, det lyser dunkelt fra gamle løkter. Eimen av svunnen tids fester står i mot deg og du er klar for fest i et bygg hentet fra skogene - av grovt tømmer, stor stein , flammende ild og kaldsvart vann.