Solberg Heiegård – eksempel arrangement.

 

Ca kl . 19 00. Avgang Kristiansand sentrum i minibusser

 

Ca kl.  19 25. Ankomst Solberg Heiegård (pyntet heiegård med parafinlamper mv.)

- Varm rødvinstoddi serveres på gårdstunet

 

- Omvisninger i det gamle, autentiske heiegårdslivet fra 1700 -og 1800 tallet. Til sammen er det hele 18 rom. Inkludert i omvisningene får også gjestene oppleve den utsøkte stemningen/varmen i en laftet vedfyrt badstue. Besøk også i det imponerende festlokalet Gildesalen (se omtale annetsteds). Se gigantiske treknuter, bjørnevåpen, sjeldne langbord, vevgang, kubbestoler, brudekrone og mengder av annet originalt innbo, utstyr og redskaper fra 1700 og 1800 tallet. I motsetning til museum er bygningene ikke flyttet på, innboet er ikke samlet inn fra andre steder og historien er rotekte fra flere hundre år. Omvisningen foretas av eieren av Solberg Heiegård som er 10. generasjon i rett linje på gården siden år 1728 og som har detaljkunnskap om det gamle, ofte svært dramatiske livet på heiegården.

 

Ca. kl. 20. 30. I Storstua servering av 3 retters tradisjonsrik middag på langbord (her er peis, langbord, framskap fra 1700 tallet, furutre inne i stua, bjørnevåpen mv.)

 

- Forrett

- Varm hovedrett. Nepespa. Røkt lamme-/sauelår med kålrabi og poteter. Alt i en jevning. Hjemmebakt, utsøkt flatbrød og lefser med gårdssmør. Hovedretten er kjøttrik og gjestene får servering til de er mette.

- Trollkrem el. til dessert.

 

- Til middagen serveres rødvin, hvitvin, pils, mineralvann og lettøl eller heiegårdens eget kildevann.

 

- Gjestene holder underveis sin underholdning. Eksempelvis taler, sang, sketsjer/vitser, instrumenter. Vi har også julenisseutstyr dersom en av gjestene vil være nisse osv. Bruk fantasien.

 

- Eieren av Solberg Heiegård kommer ned i Storstua etter middagen og forteller gammelt fra gården inkludert et par historier av den lettere sorten.

  

Ca kl. 22. 15. I Gamlestuene (nærmere 200 år gamle – stemning med peis, parafinløkter og gammelt innbo)

Servering av 1 glass cognac eller 1 glass likør. I tillegg kaker, bl.a. kransekaker - og kaffe.

(Ønsker gjestene lengre tid i Gildesalen  kan cognac/likør/kaker/kaffe tas ved middagsbordet i Storstua - ikke i Gamlestuene. Start i Gildesalen ca. kl. 22.30. Vennligst gi beskjed om denne eventualitet.)

 

Ca. kl. 23. 00. I Gildesalen . Dans, musikk, bar.

  

Ca kl. 00 30. Avgang fra Solberg Heiegård i minibusser